Επισκεφτείτε

Γαλησσάς

Κτισμένος στον ομώνυμο, όμορφο αμμώδη όρμο, στη θέση της προϊστορικής Γαλλησού, ορίζεται από λόφους και χαμηλά βουνά και απέχει 8 χιλ. από την Ερμούπολη. Ο Γαλησσάς αποτελεί το σημαντικότερο παραθεριστικό θέρετρο της Σύρου.

Το εκκλησάκι της Αγίας Πακούς, στην κορυφή του λόφου που δεσπόζει στην παραλία του χωριού και ο Άγιος Στέφανος, ένα εκκλησάκι χτισμένο μέσα σε σπηλιά, είναι δύο αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.

Ευκαιρίες για κολύμπι και θαλάσσια σπορ θα σας δώσουν τα πεντακάθαρα νερά του όρμου.

Κάτι που σας ενδιαφέρει…
Από το χωριό υπάρχει τακτικότατη συγκοινωνία με ΚΤΕΛ για όλες τις παραλίες του νησιού αλλά και για την Ερμούπολη από νωρίς το πρωί μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

Επισκεφτείτε

Σύρος

Πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο του Νομού Κυκλάδων, η Σύρος, γνώρισε μεγάλη άνθιση, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική κυρίως στα τέλη του 18ου αιώνα και στην αρχή του 19ου. Υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά, εμπορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά κέντρα της χώρας μας και το μεγαλύτερο λιμάνι πριν την ανάπτυξη του Πειραιά.

Η “αρχόντισσα των Κυκλάδων”, γοητεύει τον επισκέπτη της με τα νεοκλασικά και παραδοσιακά κτίρια, τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τους πλακόστρωτους και μαρμαροσκέπαστους δρόμους και τα γραφικά με όμορφες αμμουδιές χωριά της.